
Traiteur 100 % végétal et écoresponsable sur Laval et ses environs
Pour vos évènements, je choisis les modalités les plus éco-responsables, à savoir:
– Prêt de vaisselle
– Charlotte en tissus réutilisable pour recouvrir les plats contenant les préparations
– Boîte réutilisable
– 🌿 Compostage de tous les déchets végétaux sur place
– 🌿 Produits frais bio et locaux (Graines 2 vies, Saint Berthevin – Le potager Fleuri, Louverné – Le jardin de la Boulonnière, Grez en Bouëre)
🌍 A savoir que l’alimentation végétale est l’alimentation avec l’impact environnemental le plus bas consommant le moins de ressources possibles comparé aux autres modes d’alimentation.
Pour en savoir plus :
https://reporterre.net/Le-regime-vegane-jusqu-a-100-fois-moins-polluant-que-manger-de-la-viande
https://www.greenpeace.fr/agir/chaque-geste-compte/alimentation/le-regime-vegetarien-pour-sauver-la-planete/
https://vegan-pratique.fr/pourquoi-devenir-vegan/pour-l-environnement/
https://questionsanimalistes.com/regimes-alimentaires-et-ges-que-dit-le-giec/

👶 Adapté à tous & à vos besoins
✅ Vous suivez un régime particulier (sans gluten, cru, sans sucre…) ?
→ Je m’adapte volontiers, signalez vos allergies ou besoins spécifiques à la commande.
✅ Plusieurs plats sont très appréciés des enfants, pensez à me demander conseil !
Liste de clients publiques qui ont déjà fait confiance à Cha Cuisine pour leurs évènements
clients publiques qui font fait confiance à Cha Cuisine
Pour connaître les offres, consultez la plaquette ci dessous .
Téléphone : 06 11 80 84 34
Mail : formulaire de contact ou contact@cha-cuisine.com
🌱 Engagement qualité & écoresponsable
- 🥕 Les légumes sont de saison, locaux et bio ou à défaut issus de l’agriculture raisonnée.
- 👩🍳 Les pâtes (hors feuilletées, filo, brick), sauces maison (pesto, béchamel…), et faumages frais végétaux sont préparés sur place. Des fromages végétaux artisanaux ou industriels peuvent aussi être utilisés selon les recettes.
- 🌍 Une attention particulière est portée à l’impact écologique :
- Emballages recyclables ou compostables
- Prêt de plats en verre gratuit, à retourner après utilisation
- 🌿 L’offre est 100% végétale, sans compromis sur la gourmandise ni la créativité.
POUR CONSULTER TOUTES LES RECETTES POSSIBLES, CLIQUEZ ICI
Caterer in Laval, FR and surrounding areas
New catering service in Laval, FR and its surroundings
Get in touch
phone number +33 6 11 80 84 34
E-mail: contact form or contact@cha-cuisine.com
Vegetables are mainly seasonal, organic and local (except for olives and tomato sauces, which are non-seasonal) – pastry doughs (except for puff ones), preparations, vegan cheeses, and sauces (like pesto) are homemade.
Buffet orders for less than 30 people outside Laval area will be charged for delivery.
Boxes are compostable and/or reusable.
Menu options:
* Buffet option: ASK FOR A QUOTE, depending on your event’s nature, your wishes, theme or budget.
* « let’s eat together » option: from 5 people on – one dish of choice to be shared or:
One main dish for everyone, + 1 starter and 1 dessert to choose from the sweet and savoury selection of the Buffet option.
Some dishes are much enjoyed by children. Please, get in touch to know more (potato patties, gazpachos or vegetable creamy soups, homemade baked potato wedges …)
Buffet options
Savoury:
* * « Seasonal vegetable » turnovers
* * Mushroom, onion & tofu terrine
* * Samossa
* * Hummus selection (lemony, herbs, beetroot …)
* * Puff pastry canapés (homemade pesto + vegan cheese OR black olive tapenade + tomato paste)
* * Lebanese puff pastry rolls (mint + vegan feta filling)
* * Mushroom « scallops » au gratin
* * Savoury pies (quiche or vegetables)
* * Bread slices (vegetables, sweet & savoury, Savoyard)
* * Vegan cheese stuffed mushrooms
* * Wraps
* * Oignon tart « Tatin »
* * Mini pizzas
* * Verrines: fresh gazpachos, vegetable creamy soups…
* * Vegetable crumbles
* *Vegetable soup with coconut milk, spices and roasted nuts
* *Salad mix (depending on seasonnal products )
* *Seaweed rillettes
* *Muschroom and smocked tofu rillettes
* *Savoury « cannel » with, herbs, dried tomatoes, végétables, mushroom
* *Fresh herb fake cheese and roasted onion tart
Sweet
* *Raw cake : « Bounty »
* *Carrot cake (raw or cooked with lemony topping)
* *Coconut mousse with seasonnal fruits and caramel
* *Fruit and vanilla clafoutis
* * Fruit crumbles
* * « Cocoanut » mousse (chocolate, coconut & sea salt)
* * Fruit sauce with crushed biscoff on top
* * Tiramisu
* * Cakes
* * Canelés
* * Chocolate cornflake OR puffed rice cakes
* * Fruit pies
* * Vanilla and chocolate, or caramel, or lemon poppy or Sea salt & chocolate extra moist cake
* * Cheesecake
* *Energy balls
* * Caramel & chocolate extra moist cake* * traditionnal desert from Britany « Far Breton »
« Let’s eat together » option – main dish lists
Traditional cuisine:
* . Rice stuffed vegetables (squashes, tomatoes, courgettes/zucchinis etc. depending on the season)
* . Soy protein bourguignon (soy proteins stewed in red wine with carrots, onions, garlic and bouquet garni)
* . Vegetable & potato patties (much enjoyed by children)
*. Individual roasted pumkin stuffed with savoyard style preparation
* . Vegetable pie (« à la provençale » OR leek & onion curry)
* . Shepherd’s pie
* . hot/cold – sweet/savory salads
* . Vegetables au gratin (vegetables baked in bechamel/white sauce)
* . Smoked tofu quiche
* . Savoyard-inspired potatoes, onion & smoked tofu au gratin (baked in bechamel/white sauce)
* . Grilled eggplants with rice & ratatouille OR skillet browned potatoes
* . Soy protein blanquette (soy protein ragout)
* . Mushroom, leek, carrot & onion pies with lettuce
* . Creamy soy proteins & mushrooms with a dash of Cognac, and roasted potatoe
* . Lasagna
*. Stuffed tofu roast
World cuisine
* . Palak paneer (tofu & spinach curry with rice on the side, and dried fruits on request)
* . Bainghan bartha (eggplant curry with rice on the side)
* . Coconut& vegetable curry with rice on the side
* . Maafe: vegetables stewed in peanut sauce
* . Vegetable & dried fruit couscous
*. vegan butter chicken and rice
* . Chili sin carne
*. « Fish » n’chips
* . Vegetable & mushroom risotto
* . Seasonal vegetable stir-fry with cashew & peanut butter sauce and caramelized tofu
